Η διατροφική αξία των ξηρών καρπών

Η διατροφική αξία των ξηρών καρπών

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι ξηροί καρποί παρέχουν αντιφλεγμονώδη προστασία και συμβάλλουν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών λόγω των θρεπτικών ουσιών και των ευεργετικών συστατικών που περιέχουν. Πιο συγκεκριμένα, ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής οι ξηροί καρποί αποτελούν πολύ καλή πηγή ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, φυλλικού οξέος, χαλκού, σεληνίου, μαγνησίου, υδατανθράκων, πρωτεϊνών, βιταμινών Α και Ε, και Ω3 λιπαρών οξέων.

Μια χούφτα αμύγδαλα (30γρ.) αποδίδει 165 θερμίδες και περιέχει 9γρ. μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, καθόλου χοληστερόλη και το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη Ε. Επίσης, ανά 100γρ. τα αμύγδαλα προσφέρουν 0,78γρ. βιταμίνης Β2, η οποία είναι η καταλληλότερη βιταμίνη για προβλήματα στο δέρμα και στους βλεννογόνους.

Τα φιστίκια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β (νιασίνης, φυλλικού οξέος, Β3), συμβάλλοντας έτσι στην υγεία του δέρματος και την τόνωση του μεταβολισμού. Επίσης, περιέχουν υψηλή ποσότητα πρωτεϊνών και φυτικές στερόλες, οι οποίες ενισχύουν την αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού. Μια χούφτα φιστίκια ισοδυναμεί με 160 θερμίδες.

Τα φουντούκια περιέχουν σημαντική ποσότητα διαλυτών φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και σημαντικές ποσότητες μαγγανίου, απαραίτητο συστατικό για τις αντιοξειδωτικές διεργασίες του οργανισμού. Επιπλέον, η περιεκτικότητά τους σε χοληστερόλη είναι πολύ μικρή, ενώ αντίθετα εμφανίζουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μια χούφτα φουντούκια αποδίδει 175 θερμίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η νέα μας ιστοσελίδα
Η νέα μας ιστοσελίδα

H νέα ιστοσελίδα της Ν. Καρυώτης & ΣΙΑ EE είναι πλέον γεγονός! Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την εταιρεία, πληροφορίες για προϊόντα, φωτογραφίες και επίσης τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τις τελευταία μας νέα.

Κοκτέιλ ξηρών καρπών για το διάβασμα των πανελλήνιων
Κοκτέιλ ξηρών καρπών για το διάβασμα των πανελλήνιων

Κάσιους ωμο,φουντούκι ωμό,αμυγδαλόψιχα,καρυδόψιχα,σταφίδα. Ένα κοκτέιλ πλούσιο σε πρωτεϊνες,μαγνήσιο,βιταμίνες Β & Ε, Ω3 λιπαρά και πλούσια αντιοξειδωτική δράση. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!!